petak, 23. studenoga 2012.

SUMRAK

Sumrak je film koji je režiran po četiri vampirsko/fantastična romana koje je napisala američka književnica Stephenie Meyer. Ovaj film slijedi život Isabelle "Belle" Swan – 17-godišnjakinje koja se iz Phoenixa, Arizona preselila u gradić Forks, Washington, te se u toj novoj sredini njezin život drastično mijenja nakon što se zaljubi u vampira koji se zove Edward Cullen. Film je režirala Catherine Hardwicke. Glavni glumci u ulozi Belle Swan i Edwarda Cullena su Kristen Stewart i Robert Pattinson.
Sumrak se sastoji od 4 filma: Sumrak
                                               Mladi mjesec
                                               Pomrčina   
                                               Praskozorje (1. dio)
                                                                   (2.dio)

Radnja filma je pračenje života Belle Swan koja se zaljubila u vampira Edwarda Cullena. Tema filma je njihov život, sve prepreke koje su ih sprječavale da budu zaljubljeni. Bella želi postati vampir što se Edwardu od početka nije sviđalo. Edward i Bella se vjenčaju, te Bella na medenom mjesecu zatrudni, što zvuči nemoguće pošto je Edward vampir a ona čovjek. Belli djete izaziva probleme, i skoro umire, ali ju Edward spasi tako što je pretvori u vampira. U zadnjem dijelu Sumraka (praskozorje 2. dio) Voloteuri, protivnicic Cullenovih, saznaju da Bella i Edward imaju dijete te misleći da je djevojčica Renesmee vampir, odluće napasti Cullenove. Cullenovi skupljaju vampire iz cijelog svijeta te im objašnjavaju da Renesmee nije vampir već dijete od krvi i mesa.  Cullenovi, njihovi prijatelji i čopor vukodlaka čekaju Volteure spremni na borbu, no međutim Alice pokazuje Aro-u ( predvodniku Volteura koji ima moć ćitanja misli) što će se dogoditi ako se budu borili. Aro vidjevši budućnost odustaje od borbe i zajedno s Volteurima odlazi. Bella, Edward i Renesmee nastavljaju sretno živjeti u okolini svoje obitelji i prijatelja, te prijatelja vukodlaka.

Sva četiri filma mi se jako sviđaju zbog toga što su drugačiji od ostalih filmova. Predstavljaju život vampira i čovjeka u zajedništvu, na strašan i na romantičan način. Najviše od sva četiri djela sviđa mi se četvrti dio u kojem Bella postaje vampir i dobivaju dijete. Sviđa mi se to što su Cullenovi uz pomoć drugih vampira i vukodlaka uspjeli objasniti Volteurima situaciju vezanu uz Renesmee, i što se sve sretno završilo. =D

1 komentar: